Från kursdeltagare steg 2

Ni arbetar båda två på ett beundransvärt handfast och säkert sätt. Som “klient” kan jag känna mig tryggt lotsad och respekterad genom hela processen. Och som en “veteran” inom olika terapier kan jag bara säga: Lita på att ni har förmågan att bemöta människor på deras egen nivå och respektfullt följa med dem genom processen att behandla ett problem/en känsla, för det har ni! Och mer där till.

Ni lyckas också förmedla känslan av att varje människa själv har förmågan att fortsätta/påbörja en bearbetning själv, och det är STORT! Dessutom är det väl grundsyftet med alla energipsykologier; att stärka varje människas tro på sin egen förmåga och kraft att behandla och hjälpa sig själv.
Cathy (2015)

 
Det lugnet jag känt i vardagen var länge sedan jag kände (efter steg 2 helgen). Jag trodde att jag var lite jäktad bara men effekterna av det som vi/ni gjorde hade mycket större inverkan än jag trodde. Och detta på grejor jag inte visste att jag hade innan kursen. Det har jag gått och burit på i onödan. Ytterligare en bonus är att jag förstår mer av mig själv och blir mer ödmjuk inför andras problem.
Anders (2014)
 
Många nya insikter och processer är igång. En stor insikt jag tagit med hem är hur sant det är att vi alla är så 100% unika, hur inga två “insidor” liknar varandra. Tack för Mindful Tapping!
Anita
 

Mindful tapping har gjort att jag är mer närvarande i min kropp

.
Jag vågar vara i den på ett annat sätt än vad jag tidigare varit. När jag kom till kursen MT steg 2 var jag väldigt stressad inombords. Jag var nog inte medveten om hur stressad jag var förens jag 3 dagar senare upplevde skillnaden. Hur man egentligen ska må i kroppen.

Sista dagen på kursen klarade jag inte ens av att gå ut och gå på lunchrasten. Som anorektiker har jag alltid det i bakhuvudet, att på lunchen kan jag passa på att gå och röra på mig lite. Men jag klarade inte av att röra mig snabbt, allt gick i i slow motion och det va så himla, himla skönt. Det höll i sig några veckor efter kursen, men har sakteligen kommit tillbaka stundtals då jag har mycket runt mig. Men jag är medveten om hur det kan kännas i kroppen då den inte är stressad och det är en enorm fördel för att man ska ta steget och ändra på sig.

Man kan stanna upp och känna efter och lyssna, hur mår min kropp nu? Vad är det jag gör som gör att jag blir stressad eller känner som jag gör? Vad kan jag göra åt det? Jag har börjat ifrågasätta mig själv mer, hur jag tänker och känner och hur jag sedan agerar därefter. Jag har börjat intressera mig ännu mer för vad som ligger bakom mitt egna sätt att vara.
Upptäcka vad som gynnar min kropp och själ och vad som inte gynnar den. Det är jätteintressant och jag vill bara lära mig mer.
Tina, 2017

 
Så här några dagar efter kursen (EFT 1 + 2) måste jag få säga att jag känner mig så lugn! Vet inte när jag kände så här senast.. Måååånga år sedan tror jag! En inre frid på nåt sätt! Jag som JÄMT är stressad, orolig å nervös..! Känns verkligen bra! Hoppas på att det fortsätter, bara å hålla igång knackingen.
Annelie
 

Nu kan jag gå och lägga mig utan hjärtklappning

.
Tack för en mycket bra kurs! Jag har mått bättre på flera sätt efter helgen. Kan äntligen gå och lägga mig på kvällarna! Har haft problem i många år.. Har suttit uppe tills jag varit så trött att jag fått hjärtklappning, svettattacker och svidande ögon med vetskapen att jag blir helt slut av trötthet hela dagen efter, och sover sämre ju senare jag går och lägger mig.. Fast jag bara snuddade vid problemet under helgen så har det blivit en stor förändring. Vaknar utvilad och utan ångest, fantastiskt skönt! Har dessutom blivit av med ögonproblem som jag haft sedan i våras då det blev kris med äldsta dottern. Jag har sett suddigt, som om det varit en hinna för ögonen. Jag har förstått att det varit för att jag inte orkat “se” verkligheten – tänker mycket i bilder. Men efter kursen ser jag som vanligt igen – utan att jag ens jobbade särskilt med det här problemet! Fast jag kände ju iofs att mkt satt i ögonen, tröttheten osv. Tänket bara att ni skulle få veta.

Sedan jag kom hem har jag gjort ett par sessioner med mina döttrar med mkt bra resultat! Jag kommer också börja använda tappingen i jobbet. Jag har ett par klienter som gått lång tid i själavård, vi har kommit framåt men de har mycket svårigheter i bagaget som hindrar – och nu ska vi testa EFT/Tapping. Mycket spännande!
Hälsningar Åsa
 

 

Efter grundkurs i Mindful Tapping

Tack för en suverän kurs igår.
Har haft med mig ett lugn som gjort att jag sett barnens konflikter på annat sätt. Kunnat hjälpa dem på annat sätt helt enkelt.
Mycket mindre stress kring mitt socker och ätande för att hålla det i balans. Fina värden nästan hela dagen.

Idag har jag arbetat med 2 ganska stora minneskapslar och hittade vad min astma hade sitt ursprung. Både värk och bilder dök upp. Helt otroligt vad som dykt upp och som jag kunnat knackat bort. En fantastisk metod är detta.
Tack för att jag fick chansen att gå.
Mvh Andrea Kauppinen

 

Tack Hanna för en mycket välhållen kurs!

Fullspäckad av vetenskapliga teorier blandat med praktiska övningar. Genomförda med en fingertoppskänsla och ett professionellt hållande som gjorde att kunskaperna genast integrerades till ett “inre vetande” dvs gav oss en direkt inre upplevelse av sammanhangen, metodens funktioner och dess olika verkningsområden. En kurs som leder till att vi vill lära oss mer och gå vidare till att utbilda oss.

Kan verkligen rekommendera alla som på ett enkelt och lekfullt sätt vill förkovra sig i MT att gå en kurs i denna regi.
Du kommer att få tillgång till en metod lika enkel att utföra som att borsta tänderna men med en verkningsgrad så kraftfull att du kommer att bli förvånad över hur liten insats som behövs för att arbeta riktigt på djupet med dig själv och andra.
Med vänliga hälsningar
Anna Weiner Arén Leg Arbetsterapeut, Oneness Trainer, och samtalsterapeut.
Ulv Arén Civilekonom, Integrationssekreterare, Oneness Trainer och massör.
 

Grundkursen i Mindful Tapping blev en vändpunkt

För Sara (fingerat namn) blev grundkursen i Mindful Tapping hennes start på en ny framtid, en vändpunkt i livet. Från att ständigt vara rädd för att förlora kontrollen, att alltid ha det där trycket över bröstet, knappast kunna utföra vardagssysslor till att nu till och med kunna ägna sig helhjärtat åt att läsa en bok. “Med daglig tapping slipper jag det där bedövande trycket över bröstet”.

Mindful Tapping har för mig inneburit att jag inte ständigt är rädd för att förlora kontrollen.
Läs hennes berättelse, brevet är skrivet ett par veckor efter kursen hösten 2017.

 

Från en psykolog som gått MT steg 2 &3

När jag kom i kontakt med Mindful Tapping var det helt och hållet för min egen skull. I takt med arbetet med mig själv och genom att jag läst mer och mer om teorin bakom så går det inte längre att bortse ifrån ett sådant kraftfullt hjälpmedel som detta är.

Det här sättet att använda sig av tapping har slagit an något hos mig. Det är så skönt att inte behöva “hitta på” fraser att knacka på och det gör att det blir lättare att sätta sig en stund och bara knacka. Nu använder jag det både privat och i jobbet. Hemma knackar jag ofta en stund precis innan jag skall somna. Jag blir avslappnad och känner mig lugn i kropp och huvud. Jag tror till och med att jag sover bättre när jag knackat en stund.

På jobbet använder jag det när mina terapipatienter “lämnar kvar” spår i min kropp och i mitt rum efter att de gått. Jag tycker ofta att jag får lättare att särskilja vad som är jag och vad som handlar om projektioner vilket gör det mycket enklare för mig att återfå känslan av värme för mina patienter. Det gör också att jag lättare kan “släppa dem” vilket är helt nödvändigt för att jag inte skall har för mycket bagage med mig hem. Jag knackar också en stund när mina tankar spelar ping-pong i huvudet på jobbet så att jag kan fokusera på det som är viktigast just då.

För mig har tapping blivit ett sätt att komma i kontakt med mig själv på daglig basis vilket särskilt utvecklat min förmåga att fånga upp meddelanden från kroppen. Det har jag tidigare haft väldigt svårt för och ofta snarare hittat sätt att distrahera mig från. Nu vet jag att min kropp vill hjälpa till genom att tala om viktiga saker för mig och när jag knackar hör jag budskapen lättare.

Jag kommer att lära mina patienter att knacka och använda mig av det i sessionerna som en av flera interventioner. Jag kommer även att uppmana mina patienter att använda sig av tapping hemma som en slags mindfulness-övning och som ett sätt att börja ta hand om sig själva och komma mer i kontakt med sig själva som hela varelser.
M.L. psykolog

 

Idrottstränare rekommenderar EFT/tapping

I mitt arbete som idrottstränare med idrott på hög nivå, anställd och tidvis engagerad inom landslagsträning har jag följt i stort sett all forskning om träning och kroppen sedan början av 1970-talet. Tidigt intresserade jag mig för mental träning och har anlitats flitigt under mina 40 år i idrottens tjänst.

För bara ett halvårsedan kom jag i kontakt med EFT-tapping och blev fascinerad av hur fort man kunde programmera om sig vilket är väldigt tidsödande med mental träning och jag blev mycket imponerad av Kjell och Ann-Sofies kunskaper. Att de börjat som biologer skapade för mig ett mycket stor förtroendekapital. När de berättade om att problemen satt i en annan hjärnhalva än språket så förstärkte det min uppfattning om att detta kunde vara något som idrotten och vanliga människor skulle kunna ha väldigt mycket nytta av.

För tve veckor sedan genomgick jag en Radiofrekvensablation på Varde i Danmark pga. rytmproblem i hjärtat som jag hade fått tidigare under året. Jag hade fått något som heter Takykardi (hjärtklappning) – ofarligt men obehagligt. Nu är jag hemma och ablationen var lyckad.

… och vad är det då för märkvärdigt med detta?
 Jo att sedan jag gick EFT-kursen steg 1 hos Kjell och Ann-Sofi den 2 februari så har jag knackat exakt varje dag 1-2 ggr, inte missat en enda dag. Tapping enligt Tap Out Daily, TOD, som de rekommenderade.

När det var två veckor kvar till min operation så bestämde jag mig att knacka med fokus på den för att avdramatisera ablationen med resultat att jag inte hade den minsta orostanke för ”ingreppet” från det att min fru och jag satte oss i bilen på måndagen tills vi kom hem på onsdagen. Det fanns absolut ingen som helst oro inom mig och jag upplevde hela vistelsen i Danmark som en semester med ett intressant mål no more, no less.

Jag är väldigt glad att jag kom i kontakt med detta och hoppas att andra tar till sig detta och får lika mycket glädje av det som jag fått.
Pär Lindell, juli 2014

 

Leffe som på egen hand befriade sig från diskbråck och värk i nacken

En solskenshistoria från en man som via vår gratismanual i EFT samt tips och råd från oss och via Gary Craigs hemsida knackat sig igenom en lång smärtproblematik. Läs Leffes egen berättelse.

Mitt diskbråck tillika nackskador som jag har haft sedan 1994 med stora besvär och mycket smärtor. I början kunde jag inte gå utan kryckor, jag hade stora problem bara att komma ur sängen och inte minst att utföra toalett besök! Hemska tider med hårda värkar och kraftig medicinering. Det medförde även att magen pajade av all medicin. När jag kom i kontakt med EFT för 3 och ett halvt år sedan (sommaren 2007) var mitt mål att få bort all värk med EFT.

Det målet har jag nu uppnått för några månader sedan(dec 2010) och jag är så lycklig och glad över det. Jag uppskattar att det finns ca:1 procent kvar men det är inget jag ens märker. Hur jag än vrider och vänder mig finns där ingen värk kvar. Men jag har fått gräva djupt för att hitta rätta utgångsfraser /setups till EFT. Det som verkligen fungerade var när jag knackade på, eller kontaktade, själva Lumbago!! Och det jag fick på köpet var att nackens värk, som förståss hör ihop med ryggen, också försvann. Så oerhört skönt att värken är borta och att det slutat knaka och braka så fort jag vrider på huvudet.

Det tog naturligtvis inte 3½ år att knacka bort diskbråcket. När jag satte mig ner för första gången och skulle utföra denna teknik på mitt problem för att 5 minuter senare stå som ett utropstecken och kunde stå rak utan värk blev jag mycket överraskad och verkligen förbluffad! Kunde verkligen detta stämma? Ja det gjorde det verkligen.

Det svängde sen fram och tillbaka under en tid. Jag försökte hitta rätt dvs. knacka på olika aspekter, vilket jag gjorde med stort tåla- mod och uthållighet. Under ett halvår böljade det fram och tillbaks men efter hand lättade värken och så småningom läkte kroppen, och det med EFTs hjälp. Att det tog tid är väl inte så konstigt jag hade dock diskbråck på 3 ställen längs ryggen. Nu har frihet uppnåtts i mig själv.

Tack till er båda Ann-Sofi och Kjell för er inspiration som smittar av sig på ett oerhört positivt sett och som påverkar mig att fortsätta mitt utövande i EFT inom andra områden. Tack till EFT. Fantastiskt underbart och ett sådant välbefinnande i hela mig. Kram på er.
Hälsningar Leffe