Center för Energipsykologi

Energipsykologi

Energipsykologiska metoder räknas till de mest effektiva för att åstadkomma snabb och varaktig förändring. Användningsområdena sträcker sig från krigstrauman, stressrelaterade sjukdomar och smärtor till golfswingen, personlighetsutveckling och arbetslivets karriär och beslutsprocesser. Energipsykologiska metoder som EFT fungerar ofta när inget annat gör det.

Få självhjälpsmetoder kan mäta sig med energipsykologin i sin vardagsnära enkelhet i kombination med kraftfullheten. Vi använder de mest kända metoderna för självhjälp, terapi och coaching:

EFT, BSFF och TAT används med framgång

När relationerna med hustrun känns körd i botten, barnen ständigt gnatar och bråkar, ekonomin kärvar och oron pinar dig, röker för mycket, orolig för att hålla tal på dotterns bröllop, golfswingen inte längre känns som förr, hittar på ursäkter för att slippa flyga, vågar inte stå på scenen, rädd för att inte klara uppkörningen, svårt med koncentrationen, arg på allt och alla andra, dålig självkänsla, ständigt ledsen och aldrig nöjd.

  • För traumatiska minnen, PTSD, fobier, tvångstankar och tvångshandlingar, OCD
  • För ångest, panikångest, GAD, depression, social fobi
  • För sötsug, rökning, spelberoende, impulsköp, övervikt, ätstörningar, beroende, missbruk, addiction, allergier
  • För smärtor, värk, huvudvärk, ryggont, PMS, fibromyalgi, migrän, karpaltunnelsyndrom
  • För vrede, svartsjuka, avundsjuka, mobbning, relationsproblem
  • För framgång i studier, sport och yrkesliv
  • För grubblerier, obehagskänslor och stress
  • För att minska ilska, rädsla, oro, nervositet,
  • För att sluta prokrastinera
  • För dåligt självförtroende, dålig självkänsla, dålig självbild

Trots sina olikheter vilar ovanstående problemområden på samma biologiska grunder.

Den saknade pusselbiten

David Feinstein, amerikansk psykolog menar att energipsykologin har den pusselbit som psykologin saknar. Men energipsykologi är mer än psykologi, snarast en hybrid, syntes, av kunskaper från traditionell kinesisk och indisk medicin, akupunktur och akupressur, healing, kinesiologi, NLP, transaktionsanalys, KBT, epigenetik och kvantfysik.

Med begrepp och arbetssätt från neurolingvistisk programmering, NLP är energipsykologin radikalt annorlunda och samtidigt oerhört omtyckt av terapeuter med bakgrund i psykoanalys, psykodynamisk terapi, KBT, psykosyntes. Psykiatriker, läkare, mentala tränare, coacher, massörer, osteopater, kiropraktorer, sjukgymnaster, healers och naprapater som lärt sig EFT på djupet är förtjusta i metoden.  Energipsykologi kallas också för meridianenergiterapi.

Aldrig någonsin har så kraftfulla men samtidigt enkla metoder med en potential som man inte anar förrän man ser dem i aktion varit till- gängliga för gemene man. I händerna på erfarna utövare når man bortom det som idag är möjligt inom västerländsk psykologi och medicin. Så kraftfulla att de används efter naturkatastrofer och bland krigsdrabbade befolkningar för att befria från eller lindra effekterna av traumatiska upplevelser. Ändå så säkra att använda att barn, vuxna och åldringar kan använda dem för vardags- bekymmer. Den långsiktiga effekten av att ta hand om vardagsstressen bör inte underskattas.