Center för Energipsykologi

EFT fungerar på fysisk smärta

Jag bär EFT i mina tankar dagligen och försöker avsätta lite tid varje dag till att både knacka och läsa/lyssna/se en del av det som finns på nätet om EFT.

För knappt två veckor sedan var jag i Grekland tillsammans med min mamma och det kom att bli en resa som också handlade om EFT. Jag har ryggradsreumatism (Morbus Bechterew) sedan 35 år tillbaka och just den veckan var jag inne i ett svårt skov som förvärrades av den ”Grekiska betongsängen”=hård resårbotten utan bäddmadrass.

På morgnarnar hade jag så ont så jag knappt kom ur sängen men lyckades vid flera tillfällen knacka bort smärtan helt (tog mellan 45 min-60 min). Smärtan var borta hela dagen och triggades inte igång förrän på kvällen/natten efter att jag legat en stund i sängen. Det blev inte mycket sömn men relativt smärtfria dagar.

Veckan bjöd på värmebölja, mellan 35-40 +grader och efter en strapatsrik utflykt fick jag en ihållande migrän. Jag har försökt att knacka på migrän tidigare men inte lyckats och därför försökte jag inte ens den första dagen. När jag vaknade tidigt den andra dagen och fortfarande hade lika ont bestämde jag mig för att knacka och hålla på så länge som jag orkade. Efter 40 minuter var huvudväken helt borta och den har inte kommit tillbaka.

I slutet av veckan drabbades jag av någon konstig ögonhistoria med en stark brännande smärta och röda, rinnande ögon. Jag var lite orolig för att solen kanske hade bränt ögonen och tänkte att jag inte skulle kunna gå med ut och äta den kvällen vilket kändes som en besvikelse. Jag bestämde mig för att knacka på allt som jag kände inför ögonbesvären och att inte kunna gå ut (utan censur). Min mamma satt och tittade på när jag knackade. Efter 30 minuter slutade ögonen rinna tvärt. All smärta var borta. Jag gick och tittade i spegeln och det fanns inget spår av röda ögon. Det har inte heller kommit tillbaka. NU tyckte min mamma också att EFT var magiskt.

Så Universum gav mig ”material och möjlighet” att, under en avslappnad semestervecka, verkligen få prova EFT och för det är jag oerhört tacksam. EFT funkar på fysisk smärta också!

Varma sommarhälsningar från Marita
Juni 2010