Center för Energipsykologi

Att föreläsa – från skräckkänsla till njutning

Rädsla att prata inför folk, stora som små grupper

Jag har levt med en rädsla att stå inför folk och prata sedan femte klass. Det var något som blev tokigt då. Jag har varit tvungen att trotsa min skräckkänsla då jag ibland måste och även vill, stå inför folk och föreläsa. I mitt jobb som psykoterapeut och i andra föreningssammanhang. Jag har försökt att hantera rädslan bäst jag kunnat, ofta med beta-blockare som inte hjälp när det väl kommit till kritan.

Sedan träffade jag Ann-Sofi. Hennes personlighet som utstrålar stor värme och den självklarhet med vilken hon använder EFT-tekniken gjorde att jag fick hopp om att kunna göra en förändring i min negativa känsla inför att framträda.

Vi träffades en gång i Skåne och jag gick kursen på 2 dagar.

Före kursen träffades vi över Skype vid två tillfällen och hanterade specifikt min speciella rädsla. Jag vågade inte tro att det skulle hjälpa med så få gånger, eftersom jag levt med detta hela livet, dessutom vet jag rent yrkesmässigt hur djupt sådana rädslor kan sitta.

Så efter bara 2 tillfällen kring rädslan släppte den nästan som över natten. Jag har föreläst flera gånger sedan dess, en gång inför 80 personer, och till min stora förvåning gick det så lätt och enkelt och dessutom tyckte jag att det var jätteroligt.

Ann-Sofi är helt underbar som person och fantastiskt duktig i det hon gör med EFT.

Kristina, psykoterapeut, Stockholm